hits

Får du et kick av å plage dyr i romjulen?

Jeg håper at privat bruk av fyrverkeri blir forbudt! Nordmenn beviser hvert eneste år at de faktisk ikke klarer å følge lovverket. Da er det best for både dyr og mennesker at kommunen og det offentlige tar over den oppgaven.

Jeg kjenner at nok er nok! Hvert eneste år ber vi som har dyr om at folk viser hensyn mtp fyrverkeri rundt nyttår. Samtidig informerer Kommunen, Politiet og Brannvesen om når det er lov med fyrverkeri. Hvert eneste år er det noen som rett og slett gir f*** i det og sender opp fyrverkeri akkurat som det passer dem😡. Nå er det faktisk på tide at noen faktisk gir blaffen i nabofreden og tar tak i dette!

Det er umulig for oss med hund å lufte dem når vi plutselig kan bli overrasket av fyrverkeri som gjør dem livredde😡😡. Vi vet jo aldri når noen har bestemt seg for å sende opp fyrverkeri! Om det er lille julaften klokken 15 eller om det er nyttårsaften klokken 14. Vi som har husdyr, tar de forhåndsregler vi kan for at dyra våre skal ha det greit på nyttårsaften, men dyra kan faktisk ikke gå i 8 dager uten å luftes! 

Dere som faktisk er så tankeløse at dere sender opp fyrverkeri akkurat når det måtte passe dere, kan aldri ha sett en katt eller hunds reaksjon. Da hadde dere ikke gjort det! 

Jeg er litt ekstra forbanna fordi jeg hadde en hund som ikke var redd, men som ble vettskremt på dagtid i romjulen for 3 år siden. Etter det kan vi ikke feire nyttår uten dopet hund.

Loven sier at man kun har lov til å bruke fyrverkeri fra 31/12 klokken 18 til 1/1 klokken 02. Før og etter det er ulovlig, med mindre man har søkt om tillatelse. En annen ting loven faktisk sier er at de som håndterer fyrverkeri skal være edru! 

HUSK DETTE TIL NESTE ROMJUL: Ser du noen sende opp fyrverkeri før det er lov, si ifra! Meld ifra til Politiet, gjerne med navn og nummer til de det gjelder! Det er på tide at noen blir bøtlagt for å bryte loven her!! Blir du tatt, vil Politiet beslaglegge fyrverkeriet ditt og du kan faktisk få opptil 6000 kroner i bot. 

Hver gode forbilder. Snakk med barna. Snakk med naboene. Bry dere. Ta hensyn til de som ikke synes at nyttårsaften er dritkul. Nå skal ikke jeg nekte noen i å feire nyttår med fyrverkeri, jeg ønsker bare at folk faktisk tenker seg om, og følger reglene! Hvis det er umulig, synes jeg det er helt greit at privat bruk av fyrverkeri blir forbudt! Da får kommunen og det offentlige ta den oppgaven! Da blir det bedre for dyra, det blir mindre branner, mindre menneskelige skader og ikke minst... mye mindre søppel!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

Skilt barnløs mann som skriver om livet, tro, håp og kjærlighet. Trives ikke som singel og håper at jeg snart treffer ei som vil digge meg like mye som jeg beundrer henne. Er fra Østlandet, men bor nå i Kristiansand. Ble student i sommer og vil være det frem til sommeren 2020.

Kategorier