Politiker arrestert!

 

"Politker arrestert" kan vi til tider lese i avisene eller høre om på TV. Noen ganger gjør pressen et stort nummer av hvilket parti vedkommende tilhører, andre ganger ikke. Hva blir de arrestert for? Vel, det er beskyldninger om seksuelt misbruk, narkotika, økonomisk kriminalitet osv.

Spørsmålet jeg stiller meg er: Har dette egentlig noe med politikk å gjøre? Ser vi noen gang overskriften "Direktør arrestert" eller "Bilmekaniker arrestert"? Nei og hvorfor det? Jo, fordi yrket deres er ikke relevant. Siste saken i media nå var en FrP-politiker som var tatt av politiet med narkotika og barnepornografiske bilder på PC. Det har selvsagt ingenting å gjøre med hans medlemskap i FrP å gjøre, men likevel lager man en sak av det. At man er politiker kan i noen saker være relevant, som for eksempel når en Høyre-politiker på Stortinget ble arrestert for narkotikamisbruk.

I den siste saken om FrP-politikeren skal pressen ha ros for at de ikke avslørte mannens identitet, det pleier de å være kjappe til å gjøre. Nå skal ikke jeg gjøre dette innlegget til et forsvar for FrP, men pressen er kjappere ute med navn og bilde dersom personen kommer fra FrP eller KrF i saker som dette. Er vedkommende fra et annet parti tar det lenger tid før navn og bilde blir offentliggjort.

Hvorfor er det slik?

Slike saker har selvsagt ingenting med politikk å gjøre, men som politiker så er man i en spesiell posisjon. Er man Stortingspolitiker sitter man å lager lover og regler som alle andre i landet må følge. Da må man også følge dem selv. Er man lokalpolitiker er man også en som er med på å styre og derfor også bør være et godt eksempel. 

Det er likevel viktig at vi uansett ikke dømmer noen før de er dømt. De politiske partiene har som regel ingenting med disse sakene å gjøre og burde heller ikke forhåndsdømmes i slike saker.

#politikk #narkotika #sex #rettsvesen #stat #kommune #fylke #kriminalitet

 

 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Nes i Akershus

In the closets of my mind I have thoughts unfit for swine. Secrets that I dare not tell You know them well. 'Neath a veil of innocence I disguise my decadence But somehow You see through it all And love me still, You love me still Even in my darkest hour.

hits